Български отбор стана първенец на фестивала "Друзья, прекрасен наш союз"

15:16, 26 сеп 15 25 309 Шрифт:
Topnovini
Отборът на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" с ръководител Галина Шамонина стана победител в големия конкурс "Домашна работа" на Четвъртия европейски студентски фестивал "Друзья, прекрасен наш союз", който страната ни домакинства за първи път. На второ място се класира тимът на Краковския педагогически университет (Полша), а след тях се подредиха младежите от Държавния университет "Ак. Церетеле" в Кутаиси (Грузия) и Миланския държавен университет (Италия). В рамките на най-сложното състезание - "Домашна работа" - студентите представиха на руски език своята страна, град и университет.

В продължение на пет дни 300 студенти от 30 от най-добрите университети в 15 европейски държави мериха знания по руски език и литература, пееха, твориха и се забавляваха. Организатори на престижния фестивал, койтто завърши късно снощи, бяха Фонд "Русский мир" и Фондация "Устойчиво развитие за България".

"Във впечатляващата Камчия се родиха нови приятелства, представиха се нови таланти и изпълнители, показани бяха прекрасни знания по руски език. Ето това ни даде ІV Европейски студентски фестивал! Приятели, не е ли прекрасен нашият съюз?!", сподели от сцената изпълнителният директор на Фонд "Русский мир" Владимир Кочин.

"Тук наистина се родиха звезди, не само звезди на Камчия, но и на България", каза организационният секретар на фестивала Владимир Литаренко и допълни, че всички студенти са показали познания по езика, представили са се по интересен начин и са били професионално подготвени.

Ръководителите на отборите от България, Босна и Херцеговина, Унгария, Германия, Гърция, Грузия, Италия, Латвия, Македония, Молдова, Полша, Русия, Румъния, Сърбия и Чехия ще отнесат в страните си дипломи за отличното представяне на студентите си, а заедно с него и прекрасни впечатления от фестивалните дни, от красотата и отличните условия на Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия".

"Нямаме търпение да се върнем тук отново", казаха студентите преди отпътуването си от курорта "Камчия" днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама