Част от изследователската дейност на братя Шкорпил представиха в Русенския музей

14:12, 26 сеп 15 / Култура 25 282 Шрифт:
Topnovini
Том ХVIII от Известията на Регионален исторически музей – Русе представиха днес в зала „Княз Александър I” на Историческия музей.

Сборникът е озаглавен „Наследство и културен пейзаж“ (Heritage and Cultural Landscape). Той включва двадесет и пет доклада и съобщения от проведената в Русе на 3 и 4 ноември 2014 г. научна конференция, която е посветена на 100-годишнината от отпечатването книгата на Карел Шкорпил „Опис на старините по течението на река Русенски Лом”. 

Издадена като първа от поредицата „Материали за археологическата карта на България”, тя става истинска практическа и достоверна енциклопедия за облика и богатството на историко-археологическото наследство на Поломието. В книгата са представени обекти, които вече не съществуват, поради което научно-познавателното й значение става все по-голямо.

В известието „Наследство и културен пейзаж“  са включени статии и доклади и на: проф. д-р Николай Ненов, Стоян Йорданов, Никола Русев, Върбин Върбанов, Деян Драгоев и Димитър Чернаков, специлисти от Регионален исторически музей - Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама