В Русе официално стартира кампанията #Откривай България

12:37, 26 сеп 15 / Култура 25 314 Шрифт:
Topnovini
Днес в Русе официално бе открита националната кампания #Откривай България, която е част от събитията, свързани с предстоящия международен песенен конкурс Детската Евровизия, който ще се състои на 21 ноември 2015 г. в София. 

В кампанията, посветена на 13-то издание на престижното събитие се включват 13 български града: Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен. Целта на кампанията e да повиши интереса към детското творчество и предстоящото издание на Детската Евровизия 2015, да разкрие пред Европа красотата и културата на страната ни. 

На днешния 26 септември във всеки от градовете-домакини на кампанията #Откривай България известен художник, съвместно с деца от региона нарисува една от природните или историческите забележителности на своя край. Всяка от картините е своебразна покана на българските деца към техните европейски приятели – участници в Детската Евровизия 2015, да открият красотата, историята и гостоприемството на страната ни. Творбите ще бъдат подредени в пътуваща изложба, която ще бъде представена в България и Европа.

В центъра на Русе, художничката Соня Чурова нарисува картината, която ще представя уникалните старинни сгради на дунавския град. В събитието взеха участие и българският представител в тазгодишното издание на Детската Евровизия – 12-годишната русенка Габриела Йорданова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама