Бургазлии ще слушат руска класика от днес

11:16, 26 сеп 15 / Култура 25 338 Шрифт:
Topnovini
Дните на руската класическа музика в Бургас започват началото си от днес, съобщават от Общината. Юбилейното десето издание е посветено на двама от най-големите композитори-класици - Чайковски и Скрябин. Програмата ще включва четири камерни концерта. Те ще се проведат в залата на Областна администрация при вход свободен.

Първият концерт, който ще открие инициативата, ще бъде на 26 септември от 12.00 часа. Той ще включва произведения на Сергей Рахманинов и П. И. Чайковски, изпълнени от сопрана Биляна Данаилова и Миглена Славова на пиано.

След това клавирното дуо Рада Чомакова и Красимира Червенкова ще изсвирят рядко изпълняваната творба на Игор Стравински "Пролетно тайнство".

На 16 октомври от 19.00 часа е клавирният концерт на Иля Овчинников, с който ще бъдат отбелязани годишнините на Чайковски и Скрябин. В него ще вземе участие неговата съпруга - цигуларката Христиния Овчинникова.

Третият концерт е на 21 ноември от 11.00 часа, в който ще вземе участие цигуларката Дора Енчева. Тя ще изсвири първа и втора соната за цигулка и пиана на Сергей Прокофиев.

Четвъртият концерт е на 19 декември отново от  11.00 часа, като в него ще вземат участие ученици от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров".

"Изключително съм благодарна на Община Бургас за оказаното съдействие и подкрепа, без чиято помощ инициативата "Дни на руската класическа музика" би била невъзможна", сподели Рада Чомакова - инициатор на събитието.

"Дни на руската класическа музика" се организират със съдействието на Община Бургас и Областна управа Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама