Службите за сигурност са неефективни по отношение на бежанците, убеден е Атанасов

10:22, 26 сеп 15 / Политика 25 301 Шрифт:
Topnovini
Контрабандистите бързо се префасонираха на каналджии. Институциите работят, а мишките правят пари. На този етап мисля, че службите за сигурност са неефективни. Има покровителство на службите върху тази престъпна дейност. Това се прави от хора на средно управленско ниво срещу пари. 

Това каза председателят на комисията по вътрешен ред и сигурност и депутат от Реформаторския блок Атанас Атанасов в ефира на „Нова телевизия“.

Според него скоро професионалното ръководство на МВР трябва да дойде в комисията му, за да чуем какво правят оперативните служби и вездесъщата ГДБОП. Имало много случаи за трафик, които не са стигнали до медиите.

„Г-жа  Бъчварова е адекватна и трябва да потърси отговорност на оперативните . На празника на МВР видях големи началници, облекли едни генералски костюми с лампази, а да видим къде са им разработките. Какво правят главният секретар на МВР Георги Костов и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов“, попита Атанасов и допълни, че всички знаят каналите и е ясно, че този конфликт скоро няма да се разреши.

По думите му над 30 000 бежанци и мигранти са минали през последните три години през страната ни. Тук има риск да се получи гореща точка на пробив и за това ни трябват финансови средства.

„Европа е доста мудна в решенията си и смята, че всичко ще реши с пари. Те трябва да се съсредоточат там, където действително са проблемите“, изложи мнението си реформаторът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама