Малчугани показват България на европейските си връстници, започват с рисунки от бургаския залив

09:45, 26 сеп 15 / Култура 25 260 Шрифт:
Topnovini
Бургас ще стане домакин на Националната кампания „Откривай България”, съобщиха от Общината. Художничката Цветанка Цветкова – Зротева, съвместно с деца от града, ще рисуват прекрасния бургаски залив пред „Морското казино” от 11:00 часа днес.

Бургас заедно с още 12 български града е част от „Откривай България”. Кампанията е едно от събитията, свързани с 13-то издание на Международния песенен конкурс „Детската Евровизия”, който ще се състои на 21 ноември в столицата. Нейната цел е да се повиши интересът към детското творчество и да се разкрие красотата и културата на страната ни пред Европа.

Всяка от картините, които малчуганите ще сътворят, ще бъде своебразна покана на българските деца към техните европейски приятели - участници в „Детската Евровизия” 2015, да открият красотата, историята и гостоприемството на България. Творбите ще бъдат подредени в пътуваща изложба, която ще бъде представена в страната ни и в Европа.

Цветанка Цветкова-Зротева е родена през 1962 г., завършила е факултета "Изобразителни изкуства" на ВУ "Св. Св. Кирил и Методий". През 1994 г. в Бургас представя първата си изложба, а 5 години по-късно нейни платна са подредени в самостоятелна изложба в Германия. Нейни картини са притежание на галерии и частни колекции в България, Германия, Англия, Холандия, Белгия, Франция, Кипър, Испания, Канада, САЩ и др. В момента Цветанка Зротева е преподавател по изобразителни изкуства в ОУ "Братя Миладинови".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама