ПУ откри академичната година с ново общежитие, спортна площадка и фитнес

09:14, 26 сеп 15 25 319 Шрифт:
Topnovini
С ново общежитие и нова спортна площадка Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" откри академичната година, съобщиха от висшето училище.

Церемонията бе в Спортната зала на ПУ, в непосредствена близост до която се намират първото вече завършено общежитие от строящия се университетски кампус, както и най-новите придобивки на университета - открита спортна площадка и фитнес.

По традиция старт на церемонията даде ректорът на ПУ "Паисий Хилендарски" проф. д-р Запрян Козлуджов, който приветства първокурсниците и пожела на всички студенти и преподаватели една успешна академична година. Завършващите студенти тържествено предадоха на най-младите символите на университета: знаме, ключ и издание на "История славянобългарска" на Паисий Хилендарски.

За първи път тази година 150 от студентите на ПУ "Паисий Хилендарски” ще бъдат настанени в собствено общежитие на висшето училище. Очаква се около средата на ноември да бъде готова и втората сграда от кампуса, в която ще бъдат настанени други 150 студенти.

Това е първото новопостроено общежитие след 1989 година, припомни проф. Козлуджов и подчерта, че условията в него са като в тризвезден хотел. Символично, след като преряза лентата на чисто новата спортна площадка, ректорът ритна и първата топка на нея. Съоръжението е с размери 40 на 20 метра и заедно с новия фитнес е част от спортния комплекс на висшето училище.

В идейния проект на студентския кампус на ПУ "Паисий Хилендарски" влизат още изграждане на спортни игрища, експериментални компютърни и кибернетични лаборатории, педагогически център за иновации и работа с деца със специални образователни потребности, както и център за обучение по езици и симултанни преводи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама