666 земеделци в Шуменско отговарят на условията по Схемата за дребни земеделски стопани

07:37, 26 сеп 15 / Общество 25 293 Шрифт:
Topnovini
666 са кандидатите, които отговарят на условията за включване в Схемата за дребните земеделски стопани, и чийто постоянен адрес за физическите лица или адрес на регистрация на юридическите лица и едноличните търговци е на територията на област Шумен, съобщиха за Topnovini.bg от Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ).

ДФЗ започна изпращането на уведомителни писма до кандидатите за директни плащания, отговарящи на тези условия. Общият брой на стопаните, които биха могли да заявят участие по схемата, са над 21 000.

В Схемата могат да участват земеделски стопани, подали заявление за Кампания 2015 за директни плащания. След приключване на периода за подаване на документи е изготвена предварителна калкулация с индикативни ставки, които са предоставени на всички кандидати. На тази база фермерите преценяват дали да подадат заявление за включване в Схемата за дребни стопани. Подпомагането по нея е в размер от 500 евро до 1 250 евро, като се формира ежегодно и индивидуално за всеки кандидат.

Срокът за подаване на заявления за участие в Схемата за дребни земеделски стопани е 15 октомври. Кандидатстване ще бъде възможно само през 2015 година, като всяка следваща кампания кандидатите могат да се откажат.

Уведомителните писма са вече достъпни и на страницата на ДФ "Земеделие" - dfz.bg. в "Система за индивидуална справка по директни плащания".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама