След 3,5 години ще бъде готов най-сложният участък от АМ „Струма“

21:16, 25 сеп 15 / Политика 25 456 Шрифт:
Topnovini
В присъствието на министъра  на регионалното развитие и благоустройството  Лиляна Павлова и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски бяха подписани договорите за строителство, проектиране и супервизия на Лот 3.3 от АМ „Струма“. Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Близо 24 километровата отсечка между Кресна и Сандански трябва да бъде построена за три години и половина.  Максималната договорна цена, над която е невъзможно увеличение на цената, предложена от избраният изпълнител, е в размер на 280 947 614 лв. с ДДС.

Изпълнител на строителните дейности е Консорциум „Струма – Лот 3.3“, който се състои от търговските дружества: „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД; „Пътстрой-92“ АД; „Главболгарстрой“ АД и „Геострой“ АД. Изпълнител на договора за супервизия на проектиране и строителство с избрания изпълнител e „Пътинвест-инженеринг“ АД .

Министър Лиляна Павлова отбеляза, че днес се дава старта за изграждането на дългоочаквания участък от АМ „Струма“, част от цялостния проект на магистралата през Кресненското дефиле.

Това е и първият проект, който ще се финансиран по линия на новата Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020г. 

Проектирането и изграждането на Лот 3 на АМ „Струма“ е основният проект, заложен в приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., съфинасиран от Кохезионния фонд на ЕС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама