Спомени и прегръдки за 70 години НУМТИ "Добрин Петков" (ГАЛЕРИЯ)

18:31, 25 сеп 15 / Общество 25 421 Шрифт:
Topnovini
Дворът на Музикалното училище в Пловдив се изпълни с прегръдки, спомени и сълзи от умиление за голямата среща на поколенията, дали си днес бивши и настоящи възпитаници и учители. Барелеф на маестро Добрин Петков бе открит по повод 70 години от създаването на училището, носещо името на големия български диригент.

"Радваме се и се чувстваме отговорни – да го има училището, да ги има талантите, да ги има децата", сподели развълнувана Нели Попово - директор на НУМТИ "Добрин Петков".

"Този празник показва, че не всичко е загубено. Ето, възпитаниците се връщат тук и всеки казва – моето училище."

Пожелания за още по-големи успехи на пловдивските възпитаници пък отправиха представителите на Пловдивската митрополия. "Това е тържество, което излиза извън пределите на училището, защо не и извън пределите на Пловдив. Тържество, което трябва да е общобългарско и международно – защото по цял свят има музиканти, получили началния си старт именно тук", обърна се към присъстващите отецът, осветил барелефът.

Самият барелеф е дело на големия пловдивски скулптор Цвятко Сиромашки, а средствата са събрани изцяло от дарения.

Празникът на Националното училище за музикално и танцово изкуство продължи с шествие по Главната улица, а кулминацията е юбилеен концерт в Дома на културата "Борис Христов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама