Оправдаха бургаски митничар, обвинен в кражба на стоки за 277 хил. лв.

16:24, 25 сеп 15 / Крими 25 290 Шрифт:
Topnovini
Бургаският окръжен съд призна за невиновен Христо Григоров и го оправда по повдигнато обвинение срещу него за длъжностно присвояване в особено големи размери, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Григоров бе обвинен в това, че в периода 17 април 2006 г. до 27 май 2008 г., в качеството си на длъжностно лице присвоил чужди вещи на стойност 277 013, 45 лева, собственост на Агенция „Митници”. Те му били поверени да ги пази и управлява в склад на Митница - Бургас в квартал Лозово. Стоките са били задържани по административно-наказателни преписки - отнети и изоставени в полза на държавата, получени и заприходени с митнически манифести в складова база в Бургас. Те са връчени на подсъдимия в качеството му на длъжностно лице, като присвояването е в особено големи размери и представляващо особено тежък случай. Сред присвоените вещи, предмет на обвинението, са цигари, алкохол и козметика.

Възложената работа на Григоров е била свързана с пазене или управление на чуждо имущество, в качеството му на митнически служител, заемал длъжност „Главен митнически специалист“ и на материално отговорно лице на склад №2 на складова база Лозово, намиращ се в района на „СО МАТ-София” АД-Бургас.

Окръжният съд отхвърли предявения и приет за съвместно разглеждане в наказателния процес граждански иск от Агенция „Митница“ в размер на 277 013,45 лв. обезщетение за причинени имуществени вреди.

Присъдата на Бургаския окръжен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама