Консултативен съвет по животновъдство учредиха в Русе

16:12, 25 сеп 15 25 250 Шрифт:
Topnovini
Днес в зала "Свети Георги" се проведе учредително събрание на „Консултативен съвет по животновъдство”, съобщават домакините от Областна администрация - Русе. Срещата е по инициатива на Министерството на земеделието и храните и със съдействие на Областна дирекция „Земеделие” – Русе.

На събитието присъстваха зам.-областният управител Станимир Станчев, директорът на Областна дирекция „Земеделие” – Русе Борислава Братоева, директорът на Областна дирекция Русе на Държавен фонд „Земеделие” Димитър Кънчев, директорът на Областна дирекция Русе на Агенцията за безопасност на храните д-р Андриан Райков, началникът на Областна служба за съвети в земеделието Деница Гаджева и представители на дребните и средни животновъди от областта.

Зам.-областният управител Станимир Станчев заяви, че това е много добра инициатива, защото отрасъла на животновъдите няма силна браншова организация. Той изрази надеждата си, че чрез този съвет ще се подобри диалога между животновъдите и институциите и ще се защитят общите им интереси.

Целта на този „Консултативен съвет по животновъдство” е да се поставят и разискват наболелите проблеми в сектора, както и да се подобри комуникацията както между животновъдите и съответните институции, така и между самите животновъди.

Заседанията на Областния консултативния съвет по животновъдство ще се провеждат периодично в зависимост от актуалните към съответния момент проблеми. Предвижда се да се правят разяснения относно прилагането на различните програми, мерки и схеми в полза на животновъдите. Ще се разискват различни  актуални въпроси, вълнуващи представителите на сектора, както и се предвижда възможност за представяне на искания и предложения към държавните институции ангажирани с дейността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама