С нова модерна апаратура се сдоби Очното отделение на разградската болница

16:09, 25 сеп 15 25 552 Шрифт:
Topnovini
С нова модерна техника разполага вече очното отделение на разградската болница, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ „Св.Иван Рилски” д-р Марин Керчев. Той заяви, че приоритет в управлението на новото болнично ръководство е да върне жителите на Разград в разградската болница, чрез подобряване качеството на медицинското обслужване.

Първата осъществена цел на ръководството на болницата е да се промени качеството на обслужване в очното отделение, като програмата е наречена  „Модерно очно отделение”. За целта е бил привлечен добре обучен очен хирург, който да обучи и  предаде своя опит и умение на тримата млади и амбициозни лекари в отделението. За началник на отделението е назначена д-р Ивелина Стефанова, която е дошла от русенската болница „Медика”. Като едан от причините да насочат инвестиции първо към очно отделение д-р Керчев отбеляза това, че то се е спрягало като закриващо се. Немаловажно е и това, че в региона има много застаряващо население с тежка патология в тази област, а и няма дете, което също да не се нуждае от очни прегледи, коментира д-р Керчев.

Отделението вече разполага с апарат за очна хирургия, с който се извършват безкръвни и безшевни операции по съвременен метод. Новата японска техника, чиято стойност е над 100 000 лева е предоставена на болницата безвъзмездно от фирмата производител.

Отделението разполага и с нов авторефрактометър, кератометър, биомикроскоп, нова операционна маса, електронна зрителна таблица и друга диагностична техника, каза още директорът на здравното заведение.

Той добави, че новата техника е съобразена изцяло с изискванията на д-р Стефанова. Тя е специализирала в Университетската болница „Света Ана” в София, както и в столичната очна клиника „Академик Пашев”. Работила е в лечебни заведения във Варна, Русе, София, Търговище. В разградската болница работи с екип от двама млади лекари и един млад специализант.

Д-р Стефанова обясни, че чрез преговори е постигнато и намаление на цената на вътреочните лещи, които се заплащат от пациента, а самата операция се поема от Здравната каса. Тя посочи, че миналата седмица са били извършени първите шест операции, като има записани още седем пациенти за следващата седмица.

Амбицията на болничното ръководство е през следващите месеци да бъдат направени инвестиции и в другите отделения на разградската болница, за да отговарят на съвременните медицински стандарти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама