2 000 тона битови отпадъци е приело депото в Братово за близо месец (снимки)

16:07, 25 сеп 15 / Общество 25 257 Шрифт:
Topnovini
В рамките на по-малко от един месец Регионалното депо край Братово е приело близо 2 000 тона битови отпадъци, информираха от Общината. След обработката в специализираните инсталации и площадки са сепарирани различни видове материали, които ще бъдат преработени.

До момента от приетите отпадъци са отделени 2 тона алуминий, 4 тона черни метали, 2 тона хартия и 7 тона твърда пластмаса. Приети и обработени са и 260 тона биоразградима маса от почистването на паркове и градини. Депото е приело 60 тона строителни отпадъци. Те са от ремонта на пътната инфраструктура. След раздробяване строителните отпадъци ще се използват отново при строителни работи.

Възможностите на Регионалното депо за обработка на битови отпадъци бяха представени на експертен форум на "Системи за управление на отпадъците. Постигнати резултати и бъдещи инициативи". В него участваха представители от Министерството на околната среда и водите и екоексперти от различни общини. Форумът е част от Дните на екологията в Бургас.

Припоняме, че Регионалното депо в Братово беше изградено по проект "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Бургас", финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.". Депото трябва да реши въпроса с преработването на битовите отпадъци в следващите 25 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама