Инспекцията по труда в Шумен облекчава работодатели и работници с нова информационна система

14:32, 25 сеп 15 / Общество 25 692 Шрифт:
Topnovini
Нова информационна система на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ представиха днес в Дирекция „Инспекция по труда“ Шумен.

На представянето са присъствали зам. областният управител на Шумен Петко Шаренков, ръководители на териториални структури на НАП, социално подпомагане, Агенция по заетостта,  на работодателски организации и  синдикати и др., съобщават от трудовата инспекция.

Системата е разработена и внедрена по проект “Повишаване ефективността на контролната дейност на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Резултатите от изпълнението на проекта се представят в 30 информационни дни в цялата страна.

Системата е в полза както на бизнеса, така и на работещите. По електронен път с електронен подпис могат да се заявят още три административни услуги - издаване на разпореждане за прекратяване на трудов договор на работник или служител, издаване на разрешение или отказ за уволнение на работещите със специална закрила и издаване на разрешение за приемане на работа на непълнолетни лица.

Досега електронно можеха да се подават само декларациите за условията на труд и уведомленията за неподаване на такива, когато няма промяна на обстоятелствата, подлежащи на деклариране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама