Работниците в "Автоелектроника" - Пловдив, излизат на протест

13:15, 25 сеп 15 / Общество 25 790 Шрифт:
Topnovini
Протест на работещите в Българо - руското съвместно предприятие (БРСП) "Автоелектроника" - Пловдив, ще се проведе на 28 септември, понеделник, съобщи лидерът на КТ "Подкрепа" в Града под тепетата Атанас Кръстев.  

Повод за недоволството е исканата смяна на генералния директор на предприятието Славчо Терзиев, направено от българската страна на Съвета на предприятието.

КТ "Подкрепа" официално е поискала среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски, но такава до този момент не е осъществена, поясни Кръстев и посочи, че в понеделник, когато е протестът, на посещение в "Автоелектроника" пристигат представители от руската страна.

Българо - руското съвместно предприятие (БРСП) "Автоелектроника" е разположено в индустриалната зона на Пловдив.

Изграждането и дейността му се основават на спогодба от 1986 г. между правителството на НРБ и правителството на СССР за създаване на българо-съветско съвместно предприятие за производство на автомобилни електронни системи и техните компоненти. Съгласно Спогодбата предприятието осъществява своята дейност в съответствие с българското законодателството.

Българската и руската страна участват по равно в предприятието. В Съвета на предприятието участват поравно представители на българската и руската страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама