183-ма курсанти от НВУ „В. Левски” положиха военна клетва

12:53, 25 сеп 15 / Общество 25 210 Шрифт:
Topnovini
Полагането на военната клетва се състоя на Ритуалния плац във висшето военно училище. Обучението на курсантите първи курс в НВУ „Васил Левски” е по двадесет военни специализации и е с продължителност 5 години.

При завършването на курсантите се присвоява звание „лейтенант” и получават образователно-квалификационна степен „бакалавър” по военна и гражданска специалност. Към курсантите се обърна началникът на НВУ бригаден генерал Пламен Богданов. "Военната клетва е първата стъпка към житейската зрялост.

Знам колко много сте развълнувани сега. Уменията, които ще придобиете през обучението си, ще ви послужат  до края на живота ви", каза в словото си бригаден генерал Пламен Богданов. Той се обърна и към родителите на курсантите, като заяви, че те трябва да бъдат горди с техните синове и дъщери и да им помагат, както досега в трудни за тях моменти. 

25 септември е обявен и за „Ден на отворени врати” в НВУ, за да имат възможност посетителите да присъстват на един от най-значимите военни ритуали, а именно полагането на военна клетва. Специално за Деня на отворените врати, на големия плац във военния университет е организиран показ на въоръжение и бойна техника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама