Задържаха старозагорец издирван от Интерпол

12:13, 25 сеп 15 / Крими 25 303 Шрифт:
Topnovini
По искане на Окръжна прокуратура Стара Загора с определение на Старозагорския окръжен съд е  задържан 31-годишният български гражданин Калоян Драгиев, обявен за издирване с червен бюлетин на Интерпол, съобщиха от Главна прокуратура.

Драгиев е задържан по повод постъпило  искане от съдебните власти на САЩ, в което са посочени обвиненията, заради които се издирва, и законите, които е нарушил, а именно - кражба на лични данни в 99 случая, банкова измама, използване на средства за неправомерен достъп -18 случая, притежаване на средства за неправомерен достъп и други, като максималното предвидено наказание е 30 години лишаване от свобода.  Декларирано е намерението на съдебните власти на САЩ да искат екстрадиция на Драгиев.

 Искането е за временно задържане т.е за срок от 60 дни, посочени са две валидни заповеди за задържане, издадени съответно на 19 октомври 2011г. от Второинстанционен съд в област Whitfield, щата Джорджия, САЩ  и на 29 февруари 2012 г. от Окръжен съд на Източен окръг на щата Тенеси, САЩ. Искането съдържа описание на фактите по случая, включително време и място на извършване на престъпленията.

Съдиите от окръжния съд са преценили, че според събраните доказателства Калоян Драгиев може да се отклони от наказателно преследване и да се укрие, и е наложил мярка „временно задържане“ за 60 дни преди процедурата по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.        

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама