Дават началото на фото-изложба "България в очите на един доброволец"

10:41, 25 сеп 15 / Общество 25 200 Шрифт:
Topnovini
Импровизирана изложба със снимки от различни кътчета на България ще се състои на днеспред Художествена галерия "Димитър Добрович", бул. "Цар Освободител" в Сливен. Тя е по идея на две доброволки от Латвия, които са част от екипа на Радио Е-волюция и отбелязва края на доброволческата им служба в България. Изложбата се състои от снимки, правени по време на опознавателните им пътешествия в нашата родина и същевременно е част от Дните на Европейското наследство, които вече започнаха и се  отбелязват в 50 различни европейски държави.

Откриването на импровизираната изложба ще бъде разделено в две части, в рамките на които гостите ще могат да се запознаят за кратко с латвийската и португалската култури. Събитието се провежда с подкрепата на Художествена галерия "Димитър Добрович" и Сдружение "Блян за романтика, цветя и космос".

 Латвийска част: В тази част ще имате възможност да разберете повече за културата на Латвия –не само музикалната, но танцувалната като се опитате да научите някои от латвийските народни танци. Трябва да сте готови да опитате Латвийска традиционна храна и да се включите в игра, свързана с латвийския език.

Португалска част: Тук ще се запознаете с най-горещите музикални ритми от регион Алентежо, който се намира в южната част на Португалия. Тази музика ще ви накара да танцувате, дори когато не сте в настроение за танци. Ще имате и уникалната възможност естествено да опитате някои традиционни португалски гозби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама