Кампанията „Движи се и победи” превръща октомври в месец на спорта

07:51, 25 сеп 15 / Здраве 25 291 Шрифт:
Topnovini
Традиционната есенна кампания „Движи се и победи”, която ще се проведе във Велико Търново и крайградските зони, ще превърне октомври в месец на спорта.

Три ще са големите походи, обявиха днес организаторите от Община Велико Търново, Програма „Синди”, Младежки дом и Туристическо дружество „Трапезица 1902”. За участниците са организирани разнообразни спортни състезания и игри.

Голямата награда ще е велосипед, предвидени са е още десет поощрения за най-активните любители на спорта.

Заместник-кметът на старата столица Ганчо Карабаджаков подчерта, че настоящето издание на „Движи се и победи” е юбилейно – то е петнадесето подред. Той поздрави инициаторите са активната работа и успешната организация. Директорът на Младежкия дом Румен Петров благодари на Общината за активната подкрепа и съдействие.

Кампанията „Движи се и победи” ще бъде открита на 3 октомври с поход от Велико Търново до Ксилифор и спортно-туристически празник в крайградската зона за отдих.

Вторият преход ще е на 10 октомври, като началото отново е старата столица, а финалната точка е язовир Бижев дол. Финалният поход ще стартира от с. Присово, ще обхване с. Малки Чифлик и ще завърши на Ксилифор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама