Търгът за шоурума на „Качика” в Бургас тръгва наново, цената е 2,18 млн. лв.

07:40, 25 сеп 15 / Икономика 25 443 Шрифт:
Topnovini
Сградата на „Качика керамика“ в Бургас, намираща се на Пети километър на изхода за София, отново е обявена за публична продажба. Частният съдебен изпълнител Таня Маджарова вади строителния магазин на търг от 29 септември тази година с начална цена от 2 182 404.30 лв. Това е с около 200 хил. лв. повече, отколкото на предишния търг през месец май тази година, когато наддаването за шоурума започваше от 1 997 043.69 лв.

Въпреки че по ред това е трета публична продажба на имота, всъщност сега процедурата тръгва отначало. На това се дължи и повишената стойност на начално обявената цена в сравнение с предния търг, обясни за Topnovini.bg Таня Маджарова.

„Качика керамика” беше обявена за продан за първи път през месец март тази година на цена 2 496 304.60 лв. Тъй като тогава не се намери купувач, два месеца по-късно сградата на имота излезе на търг 20 % по-евтино. След като и тогава не се е появил кандидат за имота, е направена нова данъчна оценка на сградата. Тя е за 2,18 млн. лв., а продажбата по документи отново се води първа. Ако не бъде продаден, шоурумът ще излезе на търг пак с 20 % по-евтин, но от новата цена.

Припомняме, че причината за проданта е дълг на фирмата „Качика“ ЕООД, собственост на Никола Качиков. Върху имотите има вписана ипотека и възбрана по изпълнително дело в полза на взискателя Райфайзенбанк /България/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама