Ретро -фото сесия организират в Стара Загора

07:28, 25 сеп 15 / Общество 25 256 Шрифт:
Topnovini
В уникална ретро-фото сесия  в Къща музей „Градски бит XIX в." могат да се включат днес старозагорци. Тя е част от мероприятията, с които Градът на липите се включва в инициативата  „Европейски дни на наследството“ .  

 Началото на инициативата е в 19.00 часа в Регионалния исторически музей. Там прабългарска школа за оцеляване  "Багатур" ще демострира елементи на прабългарско бойно изкуство.

На Античната  улица пък ще тече  мултимедийна презентация за откриването, реставрацията и експонирането на антична подова мозайка „Дионисиево шествие". За пръв път ще бъде прожектиран и нов филм за участието на старозагорци във Втората световна война.

Военен духов оркестър ще свири м лапидариума на музея, където по-късно  ще бъде представен и  Тракийския култ към бог Залмоксис. Ще бъде открита и изложба „Луксозна керамика от 15 – 18 в. - османски фаянс и италианска майолика"

От Община Стара Загора съобщиха, че зарази безопасното организиране и провеждане на инициативата, временно ще бъде спряно движението по бул. „Руски”, в участъка от ул. „Ген Столетов” до ул. „Св. княз Борис”  от 18.30 ч. до 19.30 часа, без да се ограничава движението по ул. „Св. княз Борис“ и  ул. „Ген. Столетов“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама