СОУЕЕ в Русе пее на 5 езика по случай Европейския Ден на езиците

07:03, 25 сеп 15 25 372 Шрифт:
Topnovini
Днес, 25 септември, възпитаниците на СОУЕЕ „Св. Константин- Кирил Философ” ще посветят празничен концерт с песни и стихотворения на петте чужди езика, които се изучават в училището на Европейския Ден на езиците - 26 септември.

Ще бъдат изложени табла, посветени на победителите в различни конкурси на френски език през годината, придружени със снимков материал с наградите им. Учениците от 5 „Г” клас ще изиграят малка пиеса на френски език пред първокласниците от  1 „Г” клас.

Целта на празника е да насърчи изучаването на чужди езици в Европа. Езиковите умения са необходимост и право на всеки– това е едно от основните послания на Европейския ден на езиците.

Целите на Деня включват повишаване на осведомеността за: богатото разнообразие на езици в Европа, което трябва да се съхранява и насърчава; нуждата да се разшири наборът от езици, които се изучават, т.е. да се включат и по-малко разпространени езици, което да стимулира многоезичността;

Нуждата да се развие степен на отлично владеене на два или повече езика, за да може хората пълноценно да взимат участие в контекста на демократичното гражданство в Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама