Престижно класиране постигна млад авиомоделист от Търговище

06:48, 25 сеп 15 / Спорт 25 227 Шрифт:
Topnovini
Григор Димитров от клуба по авиомоделизъм към Младежки дом - Търговище спечели второ място на Световна купа "България"-2015.

"Надпреварата се проведе във Вълчитрън и в нея участваха над 70 състезатели от 10 държави, като най-силно се представиха тези от Финландия и Германия", разказа ръководителят на клуба з.м.с. Николай Николов.

"Състезанието е за мъже и конструктори, но ние участвахме с юноши, които се представиха много добре за състезание от такъв ранг.  Мъже и юноши се състезаваха заедно, което беше невероятно мотивиращо за нашите момчета", сподели още Николай Николов и добави, че в класа за големи планери участниците са били 36. В класа за малки планери са стартирали 22-ма състезатели, в класа за гуменомоторни авиомодели - 14, а в класа за модели с двигатели с вътрешно горене - 9 участници.

Състезателите от Търговище бяха 4-ма. Момчил Йорданов зае 4-то място - най-доброто класиране на българин в класа за това състезание. Пред него са състезатели на Финландия, Тенерифе и Сърбия. От юношите на 6-то място се класира Лъчезар Замбев, на 10-то място бе Иван Рашков, а след 20-то Борислав Терзиев, който имаше малшанс при пускането на модела. При юношите на второ място се класира Григор Димитров, което е най-големия успех на клуба в това състезание. Данчо Калнъков е на 12 място.

"Състезанието беше много силно, много впечатляващо, елитни състезатели от цял свят показаха какво могат. Състезавах се с хора от такава класа, че не мога да се опра и на малкия им пръст по опитност, имам още много да уча и ще се старая да се справям все по-добре. Господин Николов много ни помагаше и в предварителната работа и по време на състезанието, благодарение на него и на Данчо Калнъков заех второ място, за което съм им признателен", сподели Григор Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама