Малцина се събраха да бранят пешеходната пътека до ТОХ-а в Бургас

19:29, 24 сеп 15 / Общество 25 459 Шрифт:
Topnovini
Около десетина човека се събраха на протест срещу премахването на пешеходната пътека на булевард  „Стефан Стамболов” пред Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” (известна още като ТОХ). Недоволстващите пресичаха символично „зебрата” с плакати в ръце, някои от които гласяха „Не искаме магистрала в града”, „Искаме пешеходна пътека, не ограда”. В протеста се включиха живущи в близост, както и собственици на търговски обекти, които се намират на този булевард.

Малкото протестиращи ясно изразиха позициите си. За тях пешеходната пътека е изключително необходима и удобна.

„Пешеходната пътека не трябва да се маха, защото в близост има много търговски обекти, които разчитат на поток от клиенти. Аз лично имам два магазина в района. Ако пътеката бъде заличена, това определено ще се отрази на мен и на останалите поради невъзможността на хората да пресекат нормално”, заяви един от протестиращите.

„Немислимо е да се премахне тази пешеходна пътека. По нея преминаването е доста по-интензивно, тъй като в близост има училище и всеки ден оттук пресичат множество деца. Останалите пешеходни пътеки  по улицата са на голямо разстояние. Ако тази тук бъде премахната, ще се налага хората да заобикалят много”, сподели друг.

Сред включилите се в протеста беше и общинският съветник и кандидат за кмет от БСП Евгений Мосинов.

Решението за премахването на „зебрата” е на Община Бургас заради бързата автобусна линия, която ще минава оттам. В момента булевардът се разделя на две платна с бетонови блокчета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама