Мигрантите и бежанците си тръгнаха от Одрин

19:20, 24 сеп 15 / Свят 25 455 Шрифт:
Topnovini
Всички мигранти и бежанци, които 10 дни стояха в град Одрин и искаха България и Гърция да отворят границите си и да ги пропуснат към Западна Европа, днес следобед тръгнаха към Истанбул, съобщи агенция БГНЕС. 

След многократни срещи с валията на града, сблъсъци със силите на реда и ултиматуми от властите да напуснат Одрин, днес последните 500 мигранти доброволно се качиха на автобусите и поеха обратно към вътрешността на Турция. 

Тази сутрин одринският имам Илияс Ахмет, обслужващ търсещите убежище, по време на празничната молитва за празника Курбан Байрам, им препоръча да не тръгват за Европа. „Откога европейците са братя на мюсюлманите, кога те са ни помагали? Откажете се от мечтата да отидете в Европа и да живеете там!“, настоя духовникът в проповедта си на открито в парка около пехливанската арена, където бяха настанени бежанците и мигрантите. 

В словото си имамът подчерта, че Европа закриля Израел и евреите, които са лоши хора. „В Европа децата ви няма да бъдат добри мюсюлмани, върнете се на родна земя“, призова той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама