Съвременни технологии в библиотечното дело искат в Сливенско

17:02, 24 сеп 15 / Общество 25 266 Шрифт:
Topnovini
Инициативите на РБ „Сава Доброплодни" и работата, свързана с въвеждането на информационните технологии в библиотечната дейност, подкрепи Община Сливен. „Следващата стъпка е тези технологии да бъдат въведени по-мащабно и в читалищните библиотеки в малките населени места от общината”,  каза кметът Кольо Милев при откриването на ХVІІ –ти Традиционен национален семинар, посветен на информационните технологии, използвани в библиотечното дело, който се проведе днес.

„Библиотечното дело е сред най-важните културни дейности както в миналото, така и днес. Сега то е модернизирано и чрез съвременните технологии, които се използват, трябва да достигне до повече хора, да им бъде дадена възможност да се докоснат до богатството на библиотечния фонд", посочи още той.

От своя страна д-р Росица Петрова - Василева, ръководител на библиотеката, която е и организатор на семинара, представи пред присъстващите основните теми, по които ще имат възможност да обогатят знанията си.

По време на семинара представители на читалища и библиотеки ще бъдат запознати с новостите в библиотечния софтуер, комплексни решения в областта на информационните и комуникационни технологии, новата визия на своден каталог за книги, а библиотеките ще представят своите постижения, използвайки софтуерни продукти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама