Културните отношения между Китай и страните от Източна Европа обсъждат на конференция във В.Търново

16:39, 24 сеп 15 / Култура 25 236 Шрифт:
Topnovini
Институт „Конфуций” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ организира международна научна конференция на тема: „Дипломатически, икономически и културни отношения между Китай и страните от Централна и Източна Европа, която ще бъде открита на 25 септември от 14.00 ч. в Корпус 5 на ВТУ, съобщиха от института.

В рамките на два дни, доклади ще изнесат учени и докторанти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, БАН, СУ „Св. Климент Охридски“, ПУ „Паисий Хиляндарски“, както и китайски изследователи.

Институтът обявява поредните 20 пълни едногодишни стипендии за студенти и докторанти, обучаващи се във всички специалности и докторски програми в Университета.

Специализацията е в партньорския университет на ВТУ в град Ухан, Китай и включва семестриална такса, настаняване в общежитие, ежемесечна стипендия за храна, медицинска застраховка и учебни пособия. Стипендиите се отпускат за обучение по китайски език, а студентите се групират в съответствие с нивото им на владеене на езика.

Досега по тази програма за 2 години от откриването на Институт „Конфуций“ са се обучавали и се обучават над 40 студенти и докторанти от филологическия, юридическия, педагогическия и стопанския факултет на ВТУ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама