Около 100 бежанци са регистрирани в бюрата по труда у нас

16:35, 24 сеп 15 / Икономика 25 298 Шрифт:
Topnovini
Около 100 бежанци са регистрирани в бюрата по труда у нас и работят по програми. Това заяви във Варна вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който участва заедно с министъра на турзима Николина Ангелкова и министъра на финансите Владислав Горанов на форум, посветен на борбата със сивата икономика.

По думи на Калфин бежанците, които са намерили убежище в България, получават това, което имат право да получат по закон. „Основният поток бежанци ни заобикаля, което означава, че институциите си вършат работата. Тези, които идват в страната ни търсят начин да продължат към други европейски страни”, обясни вицепремиерът.

Във връзка с мерките за борба със сивата икономика той заяви, че всички усилия са насочени към намаляването й. Ивайло Калфин подчерта, че инструментите за справянето с нея са два. Единият е промени в закона и контрол от Главна инспекция по труда, а другият – приемане на такива правила, които да са изгодни и на бизнеса, и на работещите.

Калфин даде за пример еднодневните договори, които към 23 септември вечерта са над 66 хиляди. „Това е начин за изсветляване на икономиката”, обясни социалният министър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама