Българска Демократична общност атакува местния парламент във В. Търново с 13 кандидата

16:06, 24 сеп 15 / Политика 25 426 Шрифт:
Topnovini
Българска Демократична общност ще участва в местните избори с 13 кандидата за общински съветници. Засега организацията няма да подкрепя никой от издигнатите 8 кандидата за кметове на община Велико Търново.

„Организацията ще издигне листи и кандидати в 20 общини и 14 области на България“, посочи нейният съпредседател Йордан Василев. „Целта на БДО е Велико Търново да стане много по-просперираш град, в който да бъде съчетана история и модерно време“, обърна се към симпатизантите на партията Йордан Василев. „Градът ни се нуждае от промяна в управлението.

Не можем да обещаем, че в деня след изборите всичко ще бъде цветя и рози, но можем да обещаем и да гарантираме, че ще направим всичко по силите си да създадем предпоставки затова труда на гражданите да даде своите плодове“, каза още във Велико Търново Василев.

Партията ще издигне кандидати за кметове в три населени места – Арбанаси, Самоводене и Леденик. За Арбанаси ще се бори Валя Койчева – туроператор, в битката за Самоводене влиза Валентина Първанова – технически сътрудник, а в кметската надпревара за Леденик се включва Антон Кръстев. Листата на БДО е от 13 кандидати за общински съветници.

Водач е Калина Широкова – досегашен общински съветник. „Залагаме на позитивна кампания и няма да се конфронтираме с никого, защото това е най-лесния начин да изпъкваш“, каза Калина Широкова.

На второ място в листата е Иван Александров – шеф на РБ, трети е Любен Велчев – досегашен общински съветник и предприемач, следват арх. Николай Георгиев, Цветелин Иванов лекар, полк. Христо Атанасов от НВУ, Таня Маркова – адвокат, Женя Маринова – учител по английски език, д-р Стефан Войчев – стоматолог, Мартина Маркова, Нено Вълковски, Николай Колев – уредник в РБ и Надка Василева – уредник в РИМ.

Кампнаията на БДО се открива утре от 19.00 часа в читалище „Надежда“ във Велико Търново, като специален гост е кметът на община Касано, Италия Паоло Долче, който ще разкаже за опита си на управленец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама