Инвазия на роботите на Есенния панаир в Пловдив

14:18, 24 сеп 15 / Икономика 25 282 Шрифт:
Topnovini
Инвазия на роботите ще бележи тазгодишното есенно издание на Международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 28 септември до 3 октомври с участието на фирми от 35 държави. Няколко компании ще демонстрират "умни машини" за промишлеността и бита в рамките на изложението, чийто основен акцент е строителството, съобщиха организаторите на изложението.

На панаира ще бъде показан първият български продукт за управление и автоматизация на дома She, месеци след неговата световна премиера в Сингапур. Системата командва дистанционно електроуреди, дава информация за температура, влажност, светлина и чистота на въздуха, известява за пожари и наводнение.

Шоу с 3D мапинг ще демонстрира как се изгражда модерна къща и как може да бъде превърната в уникат с помощта на новите технологии. За пръв път цяла палата е посветена на темата "3D технологии и строителство". Изкуството на визуализацията и индустриалните иновации се свързват в мащабна презентация на решения за цялостно изграждане и саниране на сгради, покривни и подови системи, изолации и защити, мазилки и облицовки.

"ЕСЕН 2015 показва подем в строителството и това е много обнадеждаващо, тъй като този бранш е индикатор за развитието на промишлеността", коментира на пресконференция д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, който органзира деловия форум. Четири инициатива превръщат изложбата "Стройтех" в място за бърз трансфер на иновации, добави той.

Една от новите прояви е демонстрационният център за строителна техника. В шоуто на машините специалистите ще видят в действие последни модели подемно-транспортно оборудване. Новост са и демонстрациите за работа на височина.

"Тази година в изложбата "Стройтех" интереса привличат не толкова огромните машини, колкото навлизането на високите технологии в детайлите, осигуряващи комфорт и икономичност", изтъкна Соколов.

Сред чуждестранните изложители се открояват експозициите на Австрия, Беларус, Русия, Китай, Индия, Иран, които са важни пазари за наши фирми. 10 чешки фирми пък ще покажат оборудване за строителството, транспорта, добивната индустрия и водно-електрическите централи.

На Есенния панаир отново ще присъства и изложбата за автомобили, възобновена под името "Автосвят".

Експозициите на изложителите, разположени в седем палати и откритите площи край тях, може да бъдат разгледани от 9 до 18 ч., а на 3 октомври - до 14 часа. Билетът струва 4 лева, преференциалната цена за ученици, пенсионери и инвалиди е 2 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама