Обсъдиха добрите практики в сферата на социалните услуги в Русенско

14:10, 24 сеп 15 / Общество 25 182 Шрифт:
Topnovini
В Областна администрация – Русе се проведе заседание на Звеното за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в Област Русе (ЗМО) под председателството на Станимир Станчев – заместник-областен управител. Информацията съобщава прес центърът на губернатора.

В рамките на дневния ред на заседанието бяха представени добри практики в сферата на социалните услуги, упражнявани извън Област Русе, както и възможности за включване в обучения или заетост на приоритетните целеви групи, съобразно плановите параметри за реализация на активната политика за насърчаване на заетостта, определени в Националния план за действие по заетостта за 2015 г. Обсъден беше и етапът на разработване на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в Област Русе 2016-2020 г. По време на работната среща бяха взети следните решения:

Членовете на Звеното за мониторинг и оценка на ОСРСУ приемат за сведение и ползване представената добра практика „Семейно-консултативен център гр. Нови пазар”. Същата следва да се публикува на електронната страница на Областна администрация – Русе, като приложение към протокола от настоящата среща.

Членовете на звеното за мониторинг и оценка на ОСРСУ приемат представената информация за сведение и последващо ползване при необходимост. Същата следва да се публикува на електронната страница на Областна администрация – Русе, като приложение към протокола от настоящата среща.

Ще се проведе мониторинг на доставчиците на социални услуги, държавно делегирана дейност, в Област Русе. Сформираната група е в състав с представители на Общините в Област Русе, Областна администрация, Регионална дирекция за социално подпомагане, Регионална здравна инспекция, Регионален инспекторат по образование, Областна дирекция по безопасност на храните – Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама