93 бедстващи птици са прибрани в Старозагорско

13:45, 24 сеп 15 / Общество 25 296 Шрифт:
Topnovini
Общо 93 бедстващи птици са били изпратени в Спасителния център на „Зелени Балкани" в Стара Загора, съобщи д-р Петя Папазова, директор на Регионалната инспекция по окланата среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора на среща с областния управител Георги Ранов.

След възстановяването им те са освободени в естествена им среда, на местата, където са намерени. Най-много са били пернатите от видовете блед бързолет, домашна кукумявка, чухал, и белошипа ветруша. Д-р Папазова отчете още, че за периода от 1 август до 23 септември 2015 г., на територията на област Стара Загора са извършени 96 контролни проверки на 89 обекта. От тях 57 са планирани, а 39 извънредни - по различни причини. 17 от извършените извънредни проверки са по постъпили сигнали на граждани на „зелен" телефон или на електронна поща. Най-често сигналите са за замърсяване на компонентите на околната среда или за бедстващи птици.

За установени нарушения на нормативната база са съставени и връчени 8 акта и 4 наказателни постановления на юридически лица.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама