Спецпрокуратурата се захваща с Антон Петров-Хамстера

13:30, 24 сеп 15 / Общество 25 308 Шрифт:
Topnovini
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Антон Петров - Хамстера, Мирослав Йончев, Николай Пиронков, Цветко Цветков и Виктор Иларионов за ръководене и участие в организирана престъпна група, чиято цел е била да набира млади жени, които да проституират в България и чужбина, съобщиха от СГП.

На Петров е повдигнато обвинение, че за времето от януари 2010 г. до 29.05.2012 г. е ръководил организирана престъпна група. В тази група са участвали всички останали обвиняеми, като на всеки един от тях е повдигнато обвинение.

Пиронков и Виктор Иларионов имат и отделно обвинение. Двамата осигурили българско гражданство на жена, за да бъде използвана за развратни действия със заплащане.

Схемата на групата за намиране на момичета за „секс-услуги” започнала още през 2008 г. Една от жените е била използвана заради добрите си контакти в агенции за манекени, за привличане на млади и красиви жени за „предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане на платежоспособни мъже”.

Обвиняемият Пиронков предложил на същата жена да „работи” за 600 лв. за час, 800 лв. за 3 часа и 1000 лв. за цяла нощ. Той подчертал, че половината от изработената сума ще се дава на нея, а другата половина на извършителите.

След няколко месеца Йончев и Пиронков заявили, че се налага известна промяна в дейността й, като самата тя да започне да намира други момичета, които да предлагат сексуални услуги. Жената приела и се свързвала с 8 момичета, които започнали проституират и да се отчитат на групата.

Организацията действала около две години и половина по тази схема, като през това време активно се включил и Цветко Цветков. През 2011 г. настъпила промяна, като Антон Петров се утвърдил като лидер на организираната престъпна група, дори няколко пъти разрешавал и възникнали спорове между обвиняемите.

Взето било решение да се направи разделение на момичетата в два класа с различни цени. В клас първи трябвало да влизат момичета, предоставящи сексуални услуги на по ниски цени – 400 лв. за 1 до 2 часа, 600 лв. за услуга за 3 до 4 часа и 800 лв. за ангажимент за цяла нощ или за такъв извън София. В клас втори влизали по-елитни момичета, като тяхната „тарифа” била с 200 лв. по-висока.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама