Нова канализация и водопровод правят в старозагорски квартал

13:27, 24 сеп 15 / Общество 25 247 Шрифт:
Topnovini
Първа копка за изпълнение на проекта за реконструкция и разширение на над 6 км канализационна и 2,5 км водопроводна мрежа в старозагорския квартал „Самара 3” направиха днес  зам.-кметът Йордан Николов, който временно изпълнява длъжността кмет и ресорният зам.- кмет Янчо Калоянов. Общата стойност на проекта е 4,750 млн.лв., а средствата са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда – ПУДООС. След завършване на проекта се предвижда асфалтиране и благоустрояване на засегнатите улици, изграждане на нови улични трасета, с подмяна на бордюри, както и възстановяване на асфалтова настилка на всички улици в квартал „Самара 3”, което ще струва над 300 000 лв. на бюджета на Община Стара Загора.

„Надявам се, че неудобствата, които ще причиним на гражданите от квартала, ще бъдат преодолени по-леко, защото после тук ще се живее по-добре”, коментира Йордан Николов.

Кв. „Самара 3“ е с разделна канализационна мрежа за битовите и за дъждовните води. Общата дължина на предвидената за изграждане на I етап канализационна мрежа е 3,5 км. Стойността за изпълнение на I-ви етап е 2,8 млн. лв., а срокът за завършване е 90 календарни дни. На II-я етап ще бъде изградена канализация с обща дължина 2,9 км. Стойността за изпълнение на II-ри етап е 1, 9 млн. лв., а срокът - 60 календарни дни.

Също на два етапа, съобразени с изпълнението на етапите по канализационната мрежа, ще бъде направен и нов водопровод в квартала. При технологично решение на мрежата се запазва начина на водоподаване за кв. „Самара 3“ и за източната част на кв. „Самара 2“, посредством захранващия водопровод.

Общата дължина на водопроводната мрежа, предвидена за изграждане в I етап, е 1,5 км, на стойност 570 000 лв., за II етап е около 1 км., на стойност над 390 000 лв.

На първата копка присъства и Живко Тодоров, който е кандидат-кмет за втори мандат, Ренета Георгиева от ПУДООС, Георги Иванов от Трейс Груп, управителят на ВиК Румен Райков, проектанти, изпълнители и представители на общинската администрация, много хора от квартала. Тържествен водосвет за успех на начинанието отслужи отец Михаил.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама