НАП-Търговище приема заявления за прехвърляне на вноските за втора пенсия

13:13, 24 сеп 15 / Общество 25 276 Шрифт:
Topnovini
Заявленията за промяна на осигуряването от универсален пенсионен фонд във фонд „Пенсии“ на НОИ се приемат в офиса на НАП в Търговище, информираха от пресцентъра на институцията.

Става въпрос за възможността за избор на осигурените лица, за това къде да се превеждат вноските им за допълнително задължително пенсионно осигуряване – в частен фонд или в НОИ.

Промяната на осигуряването става със заявление по образец, което се подава в териториалната дирекция на НАП по постоянен адрес.

Документът трябва да се представи или лично,  или от лице  упълномощено с изрично нотариално заверено пълномощно, или по интернет с квалифициран електронен подпис.

След подаването на такова заявление още през следващия месец вноските за т. нар. „втора пенсия“ ще започнат да се превеждат в новия фонд. Данъчните ще имат ангажимент да уведомят както частния фонд, така и НОИ, за избора на осигуреното лице.

Нова промяна на пенсионен фонд ще може да се направи след изтичането на една година от последния избор, информираха от приходната агенция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама