Външно министерство съветва пътуващите да избягват сръбско-хърватската граница

12:55, 24 сеп 15 / Общество 25 473 Шрифт:
Topnovini
Българското външно министерство предупреди пътуващите през Сърбия и Хърватия да търсят алтернативни маршрути и да избягват преминаването през сръбско-хърватската граница. 

По информация на българското посолство в Белград, тази сутрин и последният граничен пункт между Сърбия и Хърватия - “Батровци – Баяково” - е бил затворен за пътнически и товарни автомобили.

В сила е и забрана за внос и транзитното преминаване на каквито и да било стоки с произход Хърватия, независимо от собственика, дистрибутора или превозвача. Забранено е влизането и на товарни автомобили с хърватска регистрация. Ограниченията важат за всички сръбски ГКПП, включително границата с България.

От днес и Хърватия е въвела забрана на влизането на нейна територия на автомобили със сръбска регистрация и на пътуващи граждани със сръбски паспорти.

МВнР предупреждава също, че е възможно забавено преминаване на товарните автомобили и на граничните пунктове на границата на Сърбия с България поради засилените митнически проверки от сръбските власти за произхода на превозваната стока.

Всички ГКПП, намиращи се на границата между Сърбия и Унгария, функционират нормално. Не са регистрирани сериозни забавяния при обработването на транзитния поток.

Българските граждани могат да се информират за актуалното състояние на пътищата и ГКПП на интернет страницата на Автомобилния съюз на Сърбия.

При необходимост, българските граждани могат да се обръщат за допълнителна информация към Посолството на Република България в Република Сърбия Адрес: Бирчанинова 26, 11 000 Београд Телефон: 00381 11 3613 980; 00381 11 3613 990 Работно време: 8.30 – 16.30 ч., понеделник – петък E-mail: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама