15 операции за опазване на реколтата са извършили полицаите в област Шумен

12:28, 24 сеп 15 / Крими 25 277 Шрифт:
Topnovini
15 специализирани полицейски операции за опазване на селскостопанската продукция са проведени през август на територията на районните управления на полицията в Шумен, Нови пазар, Каолиново и Велики Преслав. Извършени са проверки на над 350 души и близо 250 моторни превозни средства.

През месеца са проверени  два пункта за изкупуване черни и цветни метали, 44 други обекта, както и охраната на 30 земеделски кооперации.

За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 82 акта, по Закона за движение по пътищата – 57.

Установени са девет административни нарушения по Кодекса за застраховането.

За различни нарушения са съставени и 108 глоби с фиш.

В началото на август са регистрирани две кражби на царевица от ниви в село Бяла река, като извършителите им са установени.

Пет сигнала за кражба на орехи от масив в землището на село Байково е подал през месеца кметът на населеното място. В хода на проведените мероприятия извършителите на посегателството са установени.

Кметът на село Добри Войниково също е подал сигнал за две кражби на орехи от масив край селото. Извършителите са установени.

Кражби на орехи са регистрирани още в село Студеница, в землището на Каолиново, в землището на село Пристое.

Продължава работата по установяване на извършителя на кражбата на четири овце и коч  от частен дом в село Цани Гинчево, на шиле, откраднато от селскостопански двор в село Зайчино ореше и на теле, задигнато от селскостопанска постройка в село Браничево.

През август е регистрирана кражба на 150 килограма фуражна царевица от нива в землището на село Войвода.

Разкрит е извършител на кражба на 150 стръка тютюневи насаждение, извършена от земеделска нива в землището на село Тъкач.

През месеца са проведени 83 работни срещи с кметовете на населени места и 38 срещи с управители на фирми и земеделски производители за предприемане на съвместни мерки по създаване на организация за охрана на посевите, местата за складиране на зърно и осъществяване на контрол по изкупуване на селскостопанска продукция.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама