Повече и по-бърз градски транспорт предлагат кандидати за общински съветници на София

12:22, 24 сеп 15 / Общество 25 331 Шрифт:
Topnovini
Модерна система за управление на трафика, както и повече и по-бърз градски транспорт. Това предлагат кандидати за общински съветници в София, които взеха участие на дискусия за транспортната и зелената системи на столицата, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Една от мерките, които трябва да се вземе за разширяването на обхвата на градския транспорт е ограничаване на автомобилите, които се движат в града. Идеята е да се даде приоритет на автобусните линии и да се наблегне на велотранспорта. Това може да стане чрез решения в самата организация на движението, смятат кандидатите за общински съветници, както и с изграждането на правилна маркировка за велосипедистите.

Димитър Самодумов от коалиция „Сердика” обяви, че голяма част от задръстванията стават заради несвършена работа на КАТ и Пътна полиция. Според Иван Таков от БСП пък броят на автомобилите е прекалено голям за инфраструктурата, с която разполага столицата, но проблемът се състои в това „как ще накараме хората да слязат от колите и да използват градския транспорт”.

"Максималните пешеходни разстояния, на които трябва да има спирка, трябва да са на 400 м от жилищните сгради", каза кандидатът за общински съветник от „Зелените” Веселин Кирев, като допълни, че основният принцип трябва да бъде „от врата на врата пътуването да е с обществен транспорт”.

Благовест Благоев от ДЕОС предложи по-гъвкава ценова политика за билети и карти за градския транспорт. Виктор Чаушев от Реформаторския блок добави, че „не е важно да е удобно, трябва да е бързо”.

Кандидатите за общински съветници бяха единодушни, че първо трябва да се оправи градският транспорт, а след това да се намалят автомобилите. Обсъждането на транспортната система на София продължава с участието на кандидатите за кметове на София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама