Национален семинар на потребителите на Интегрирана библиотечно-информационна система се провежда в Сливен

11:44, 24 сеп 15 / Общество 25 236 Шрифт:
Topnovini
До 25 септември  Регионална библиотека „Сава Доброплодни”-Сливен е домакин на XVII-ти Национален семинар на потребителите на Интегрирана библиотечно-информационна система Е-Lib/I-Lib. Съорганизатори на събитието са от СофтЛиб, ПримаСофт. Семинарът се провежда в рамките на 60-годишния юбилей на библиотеката.

Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ е партньор на фирмата и е от първите потребители на нейните софтуерни продукти за автоматизация на основните библиотечно-библиографски процеси. С модерна визия, съчетавайки умело традицията с богатството на новото, библиотеката се утвърди като притегателен книжовен, културен и научно-информационен център и  желан домакин на регионални, национални и международни форуми.

В семинара се очаква да се включат около 80 участници от цялата страна. Ще бъдат представени нови комплексни решения в областта на информационните и комуникационните технологии, нови софтуерни решения за представяне на библиотеките и музейните институции в интернет и управление и достъп до дигитално съдържание, новости в разработките на интегриран софтуер на фирмата и визия за развитие. Клиентите – дългогодишни или нови ще споделят опита си от внедряване и използване на софтуерните решения  на фирмата, ще се обменят идеи и ще се  обсъдят предложения за промени. В семинара ще се включат и участници, които не са потребители и правят свои проучвания за продуктите като се ориентират от  споделената реална практика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама