Сотир Цацаров обнадежден от решимостта за промяна в Конституцията

10:58, 24 сеп 15 / Крими 25 229 Шрифт:
Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров изрази задоволството си от вчерашното гласуване на първо четене на промените в Конституцията. Преди началото на днешното редовно заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) той заяви, че това е вторият път, я който политическата класа демонстрира обнадеждаващ консенсус по отношение на съдебната реформа и съдебната власт. Първият случай е бил изборът на Главен съдебен инспектор.

Той изрази надежда, че евентуалните следващи две гласувания за промяна на основния закон ще преминат под знака на политическия консенсус. За да бъде изменена Конституцията, трябва да бъдат направени общо три вота, като във всеки от тях трябва да има минимум по 180 депутатски гласа „За“.

„Прокурорската квота ще изглежда по начин, по който я гласува законодателят. Това мнение е мнението на моите колеги. Няма мое собствено предложение, защото не съм депутат. Нямам самочувствието, че мога да предлагам на Народното събрание решение, но имам самочувствието, че мога да изразявам мнението на колегите си прокурори“, заяви Цацаров.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама