БСП-Бургас: Мигрантският поток ни залива, а ние нямаме план за действие

10:40, 24 сеп 15 / Общество 25 195 Шрифт:
Topnovini
Ръководството на БПС в Бургас изрази силно безпокойство по отношение на бежанския поток, който залива страната ни през последните няколко месеца. Според тях като погранична зона Бургаска област е една от най-засегнатите от мигрантската вълна. В същото време обаче план за действие от страна на Областна управа и Община липсвал.

„До този момент аз и моите колеги не сме чули какъв е планът на действие на Областна управа и Община Бургас за справяне с критичната ситуация, ако тя настъпи. Има ли щаб, който да се занимава с това нещо? Има ли програма, която да бъде доведена до знанието на гражданите на Бургас, Малко Търново, Царево, така че те да знаят какво да правят в една такава ситуация”, коментира общинският съветник Йордан Георгиев.

Според областният председател на БПС Николай Тишев задължително трябва да бъдат провеждани кампании във връзка с мигрантското нашествие на територията на областта. Според източници на партията всеки ден през границата край Малко Търново преминавали стотици бежанци, за които властите изобщо не информират.

На национално ниво нещата били още по-страшни, а позицията, която до този момент заемали различните фактори в управлението на държавата, била „безотговорна”. „То не беше гореща точка, не беше, че ще спазваме квотите на евросъюза. Всичко това говори за една дезорганизираност”, допълни още Георгиев.

По думите му е крайно време България да заеме ясна позиция по отношение на мигрантите, такава каквато имали страни като Чехия, Унгария, Словакия, Словения и Румъния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама