Вицепрезидентът Маргарита Попова ще посети село Каспичан в понеделник

10:10, 24 сеп 15 / Общество 25 302 Шрифт:
Topnovini
Вицепрезидентът Маргарита Попова, ще посети в понеделник село Каспичан. Това съобщиха от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“.

От 10 часа Попова ще има среща в Основно училище “Христо Ботев” в рамките на Националната кампания „Заедно сме по-добри“, организирана от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“. 

Маргарита Попова заедно с ученици, участващи в СИП “Фолклор на етносите”, с родители, учители и представители на местна общност, ще посади дръвче – символ на толерантността и приятелството между различните етноси в село Каспичан. Вицепрезидентът на Република България ще посети няколко класни стаи и ще проследи как протичат часовете, в които се съвременни технологии на преподаване.

Събитието ще приключи с  дискусия на тема „Заедно сме по-добри в училище“, в която  ще се включат членовете на родителския клуб, както и директори на партньорските училища.

Целта на кампанията е българи и роми заедно да подкрепят с доброволен труд училището в своя град или село, както и да споделят своите добри практики. Кампанията е под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама