Кметът Живко Тодоров се отчете пред старозагорци

09:00, 24 сеп 15 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 300 млн. лв. е стойността на реализираните проекти в Стара Загора по време на четиригодишния мандат на кмета Живко Тодоров. Това стана ясно от отчета на градоначалника пред старозагорци.

„Този отчет не е предизборен, той е като тези, които правим всяка година, за да покажем свършената работа, за която са се трудили много хора, и за да чуем мнението ви”, каза кметът.

Той припомни, че при влизането си в управлението на община Стара Загора я е заварил в незавидно финансово състояние - заем от 5,6 млн. лв., глоби по проекти, неразплатени задължения.

„Нашата първа цел бе да осигурим стабилна финансова среда, за да може Общината да поеме своите отговорности и да изпълнява набелязаните проекти. Свеж ресурс можеше да влезе само от европейските фондове. Затова се насочихме към завишено усвояване на европейските средства и започнахме да работим веднага по всички възможни програми и проекти, годни за реализация, заедно с подобряване на събираемостта и оптимизиране на разходите в община Стара Загора“, отчете кметът.

За последните четири години чрез изпълнените проекти са решени редица тежки инфраструктурни проблеми. Най-големите проекти са: Регионалното депо за битови отпадъци, Водният цикъл на Стара Загора със завършената канализация и водопровод на кварталите „К. Ганчев“, „АПК“ и с. Богомилово, Транспортният проект, чрез който се обнови  тролейбусния и автобусния парк на града, обновяването на Античния форум,  новият централен градски пазар, новият парк на мястото на Артилерийските казарми., където ще се направи и нова многофункционална спортна зала за 4-5 хиляди души, нова спортна зала „Ив. Вазов“ и много други.

 „Това са четири години, които са крачки напред и са се случили много хубави неща в Стара Загора. Сега трябва да се работи повече и да се говори по-малко”, призова Тодоров. През следващите дни той ще представи пред обществеността и предизборната си платформа за следващите четири години

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама