2 случая на лаймска болест в Плевен

08:01, 24 сеп 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два случая на лаймска болест са регистрирани през последната седмица от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Плевен. Медици припомниха, че лаймската болест (борелиоза) се получава след ухапване от кърлеж и не подлежи на самолечение.

От групата на чревните инфекции са съобщени 7 случая, срещу 17 за предходната седмица: 3 ентероколита, 2 ротавирусни гастроентерита, 2 вирусни хепатита в Плевен. От групата на капковите инфекции са съобщени 3 случая, срещу 5 за предходната седмица: 2 варицели, 1 коклюш.

Заболеваемостта от грип остри респираторни заболявания бележи леко нарастване, 36.86% срещу 32.98% за предходния период. От РЗИ-Плевен уточняват, че нивата са в обичайни за сезона стойности.

Едва 42 души са преминали на преглед през кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН през последната седмица. От тях 23-а са се прегледали за първи път, а 19 са посещавали кабинета преди това.

От РЗИ казаха още, че за периода няма нито един регистриран случай на полово предавани болести, срещу 1 за предната седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама