Министри и работодатели борят сивата икономика на среща в Бургас

07:38, 24 сеп 15 / Общество 25 191 Шрифт:
Topnovini
Министри, работодатели и представители на местната власт се обединяват срещу сивата икономика на регионална среща в Бургас. Събитието ще се състои от 10:00 часа днес в заседателната зала на Община Бургас, съобщиха от администрацията. Целта е представителите на държавата и отговорния бизнес да положат общи усилия срещу неформалната икономика, като споделят добри практики за нейното преодоляване.

Официални гости ще бъдат вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на туризма Николина Ангелкова. Участие ще вземат още Гинка Чавдарова – изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев, председателят на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров и кметът на Бургас Димитър Николов.

Регионалната среща се провежда в рамките на Националната кампания „Икономика на светло за по-добро бъдеще”, която се реализира от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), съвместно с Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). По време на срещата ще бъдат дискутирани още различни въпроси, свързани с възможностите за ограничаване на сивата икономика. Във форума ще се включат и представители на водещи компании и организации на работодателите, и служителите в Бургаски регион.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама