Теглят жребий за поставянето на предизборните плакати в Търговище

07:28, 24 сеп 15 / Политика 25 194 Шрифт:
Topnovini
На 16 места ще могат да се поставят предизборните плакати в Търговище. Днес от 15 часа в зала 74 на общинската администрация ще се проведе жребий за разпределението им. 

Традиционно най-желани за политическите партии са витрини на ул. „Васил Левски”, в близост до I ОУ „Христо Ботев”. Те са и най-скъпи за наемане. Таксата е 6 лева на квадратен метър. По 4 лева на квадрат са останалите места. Това са дървените платформи по крайречния булевард в близост до Младежкия дом, зелените площи в района на жп гарата, пазара, автогарата, „Старият бряст”, Археологическият музей, до автоспирката, „Дома на специалиста”, както и в кварталите „Запад”.

Почистването на поставените агитационни материали трябва да се извърши от партиите, коалициите и инициативните комитети в срок до седем дни след изборния ден, припомниха от общинската администрация. При неизпълнение на това задължение на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които представляват коалицията, се налага глоба от 1 000 до 5 000 лв. Забранява се поставянето на агитационни материали на други места освен на гореупоменатите, категорични са от местната власт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама