Международен кариерен форум свързва чрез видеовръзка Русе с Кълъраш, Крайова и Враца

07:25, 24 сеп 15 / Общество 25 209 Шрифт:
Topnovini
Кариерен форум чрез видеоконферентна връзка между четири градове в България и Румъния се осъществява на днешния 24 септември.

Той е планиран в две сесии. Първата започва в 11 часа и е посветена на характеристиките на българския и румънския пазар на труда, възможностите за заетост и мобилност на работна ръка. Планирани са презентации и дискусия по темата с участието на експерти по заетостта от Русе, Враца, Крайова и Кълъраш.

Втората сесия, от 14 часа на същия ден, представлява интерактивно видеоконферентно обучение за предприемачи. Тя акцентира на възможностите за самонаемане и стартиране на собствен бизнес. Поканени са да участват експерти по бизнес управление и кариерно развитие, както и хора, които планират нови бизнес начинания в съседната държава.

Кариерният форум е демонстрационно събитие по проект „Заедно в реално време”, изпълняван от Русенската търговско-индустриална камара с партньори Сдружение „Общество „Идеин”, Търговско-промишлена палата - Враца, Румънска асоциация за трансфер на технологии и иновации – Крайова, Търговско-индустриална и земеделска камара – Кълъраш. Проектът се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама