37 са кандидатите за кметските места в седемте общински центъра в област Разград

07:20, 24 сеп 15 / Политика 25 250 Шрифт:
Topnovini
Общо 37 са са кандидатите за кметските места в седемте общински центъра в област Разград.

В изборната надпревара за кмет на община Разград се включват десет кандидати. Двама от тях - досегашният кмет Денчо Бояджиев и общинският съветник Теодор Ролев се явяват като независими, но подкрепени от политическите сили БСП и Реформаторския блок. Кандидатът на ГЕРБ е д-р Валентин Василев, ДПС издигат зам.-кмета на общината Хасан Хасанов. Останалите кандидати са Александър Маринов от „Национална републиканска партия”, д-р Бранимир Мичев от „Български демократичен център”, Димитър Димитров от НФСБ, Севдалин Стоянов – „Български социалдемократи” и Хортензия Кънчева от „Българска радикална левица”. Кандидатът за кмет на Разград от Местната коалиция „Кауза Разград“ е Божинел Христов. Кандидатите за 33-членния Общински съвет в Разград са общо 189, а кандидатите за кметове на кметства - 56.

В община Исперих за кметския пост ще се борят четирима кандидати - досегашният градоначалник Бейсим Басри, издигнат от ДПС, Даниел Димитров от БСП, Виолета Тодорова от ГЕРБ и независимия кандидат Бейсим Руфат. Общият брой на регистрираните кандидати за общински съветници е 115.

В предизборната надпревара за кмет на община Кубрат се включват седем кандидати. Това са досегашния кмет Ремзи Халилов, който се явява като независим, Красимир Великов от ГЕРБ, Нина Цонева от Реформаторския блок,  Милен Христов - АБВ, Гюнан Халил - ДПС, Милена Йорданова - БСП и Бюрхан Мюзелифов от Местна коалиция „Време на промяна“.

Трима ще се борят за гласовете на избирателите в община Самуил. Кандидатът на ДПС е досегашният кмет д-р Бейтула Сали, Абтула Абтула е кандидатурата на ГЕРБ, а НДПС се включва в конкуренцията за кметското място с кандидатурата на Мустафа Мустафа. Общо 27 са кандидатите за кметове на 12-те населени места в общината. Седем са партиите и коалиции, които са регистрирали свои кандидатски листи за общински съветници, като общо кандидатите са 48.

Четири партии са издигнали свои кандидати в община Лозница. Кандидатът на ДПС е Айхан Хашимов, на ГЕРБ - Атанас Чопаков, на БСП - Муса Дурльов и на „Обединена България”  - Ахмед Ахмедов. Шест партии и една коалиция са регистрирали листи за общински съветници. Това са НФСБ, „Ред, законност и справедливост”, БСП, ГЕРБ, „Обединена България”, ДПС и Реформаторския блок. Общият брой на кандидатите за общински съветници е 64. Общо 29 са кандидатите, които ще се надпреварват за кметове на 15 населени места. Те са издигнати от четири партии и една коалиция.

В община Завет предизборната надпревара влизат трима кандидати - Ахтер Велиев от ДПС, Димитър Ковачев от БСП и Младен Чакъров от ГЕРБ

Шестима са регистрираните кандидати за кмет на община Цар Калоян. Кандидатът на ГЕРБ е Ангел Ангелов, ДПС издигат досегашния кмет Даут Аляовлу, а БСП - Найден Късов. За доверието на избирателите ще се борят още Исмаил Касабов от Реформаторския блок, Димчо Юнаков от „Атака” и независимият кандидат Сали Салиев. Кандидатите за кмет на кметства в Езерче и Костанденец са петима. Листи за общински съветници са регистрирали осем партии и коалиции. Общият брой кандидати е 55.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама