Театър „Азарян” отваря врати с „Чайка” на Явор Гърдев

23:34, 23 сеп 15 / Общество 25 274 Шрифт:
Topnovini
Новият театър „Азарян” в националния дворец на културата (НДК) ще отвори вратите си на 26 октомври от 19:30 часа със спектакъла на Явор Гърдев „Чайка”. Актьорският състав ще бъде впечатляващ.

Ще играе Снежина Петрова като Ирина Аркадина, Елена Телбис като Нина Заречная, Захари Бахаров като Тригорин, Ованес Торосян като Треплев. Сред творците на сцената ще бъдат и Светлана Янчева, Владимир Пенев, Михаил Мутафов, Христо Петков, Николай Урумов и младите Лилия Гелева и Стоян Габровски. Сценограф на представлението, както и главен оформител на новото театрално пространство, е Никола Тороманов.

Режисьорът Явор Гърдев ще работи по превод, който е направен от покойната поетеса Мария Вирхов през 90-те години за негова постановка, която не се осъществява. „Чайка” е първото му самостоятелно представление по цялостен текст на Чехов.

Билетите за постановката са вече в продажба онлайн в Ticketportal и на касите на НДК на цена от 25 лева. Тя ще бъде представена единствено на 26 и 27 октомври заради сложното техническо осъществяване на проекта. Другият спектакъл, който предстои в новия театър през сезона, е "Бягство" на известния куклен режисьор Веселка Кунчева.

Театралната сцена „Азарян” е една от двете, които ще бъдат открити през този сезон в НДК.  Това всъщност е новото име на Зала 2 на Двореца, която е кръстена на името на големия режисьор Крикор Азарян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама